krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01
Masło do dowolnego posiłku. Jak Ci pasuje. Przecież nie musi go jeść z pieczywem. Np położyć na gorące mięso i się roztopi. Olej kokosowy w jakim sensie Ci nie podszedł? Rafinowany jest bez smaku i zapachu. Smalec będzie ok. Z dwojga złego lepsze ryżowe niż kukurydziane. Oczywiście, że nie będą takie same wartości jak zamienisz kurczaka na [...]
[...] ekstra. Marka już bez znaczenia. Margaryn unikaj. 3. tłuste ryby i mięsa, jaja, wspomniane masło czy inny tłusty nabiał, awokado, orzechy, oliwa, olej lniany, kokosowy, smalec wieprzowy/gęsi...źródeł tłuszczu jest mnóstwo. 4. Jajecznica na maśle/boczku/smalcu, wszelakie omlety np z mozzarellą...generalnie co Ci pasuje. Zmieniony przez - [...]
Jak wypełnisz ankietę działu, to będzie można coś powiedzieć. Mamy wywróżyć Twoje zapotrzebowanie kaloryczne z układu chmur na niebie w pogodną noc? Tłuszcze to np: smalec, masło (normalnie, nie jakieś roślinne podróbki), tłuste mięsa, olej kokosowy, oliwa, awokado, olej lniany, orzechy. Poczytaj sobie: http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/
Przecież oliwa nie jest jedynym źrodłęm tłuszczu, masz jeszcze całe jaja, ryby morskie, awokado, orzechy, olej kokosowy, lniany, masło, smalec, tłuste mięsa, podroby... Opcji jest na prawdę wiele.
[...] nie wydasz za kilogram mięsa, więc chyba nie powinno być problemu dorzucić takie mięsiwo kilka razy w tygodniu. odpuść te fixy do smażenia. smaż mięso normalnie na tłuszczu: smalec / tłuszcz gęsi / tłuszcz kaczy / olej kokosowy / masło klarowane / olej rzepakowy. możesz również delikatny dodatek tłuszczy skomponować z orzechów: laskowe / [...]
[...] 2. Stosunek tłuszczy OMEGA 6 do Omega 3 w diecie. Jaki powinien być? Czy istnieje jakiś ogólny łatwy przyjęty sposób liczenia na oko. Jak się ma do tego teoria ryba 2-3 razy w tygodniu i ok 15 orzechów dziennie? Do moich źródeł tłuszczy należą. Miecho, ryby, orzechy, jaja, olej kokosowy, oliwa z oliwek smalec, masło. Poproszę o podpowiedzi
[...] sie wpier... w temat ale raczej sie przyda. Ja lece cos ala ketoze. Tluste miesa to podstawa mojej diety (k.... nie lubie tego slowa). Tlusz na jakim smaze to albo wlasny smalec jak potrzeba to dodany swinski lub kaczyk, czasami (piersi indyka etc suche mieso) olej kokosowy. Ale przechodzac do sedna to dodje do smalcu (na dzien) tylko ok 10ml [...]
Dokładnie To samo z oliwą Nie smażyć na tym Smalec, olej rzepakowy, kokosowy, masło klarowane - zdrowa i odpowiednia alternatywa Zmieniony przez - emenems w dniu 2016-09-19 15:47:36
Olej kokosowy do smażenia będzie lepszym rozwiązaniem. Można go zamieniać na smalec i masło klarowane. Orzechy laskowe jak najbardziej mogą stanowić źródło tłuszczów w diecie. Nie można jednak bazować na trzech źródłach. Dieta ma być urozmaicona. Wybór masz ogromny i sporo z nich tanich.
bilans może być również 1;1;1 oczywiście lepszy będzie ten który był wyżej podany zamiast włoskich i pestek możesz dać olej lniany, z pestek winogron nasycone no to sam wiesz masło smalec czy wliczaj z tłustego mięsa też jest ok ewentualnie np olej kokosowy a jednonienasycone nic nie zastąpi dobrej oliwki
1. olej kokosowy, maslo klarowane, smalec. Mozesz jesc jajecznice, jajka na twardo/miękko/ sadzone, etc 2. kazda forma obróbki moze byc. nie ma potrzeby ciąglego parowania 3. syf 4. sosy robione przez ciebie z warzyw, oliwy, octu, etc. zajrzyj tez do kuchnia SFD 5. pojedyncze przyprawy są b. dobrym wyborem, ale mieszanki typu curry tez mozesz [...]
[...] do jednonienasyconych oraz wielonienasyconych to ich proporcje powinny być w stosunku 1/1/1 -jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec (o którym więcej przy smażeniu), -jako źródło kwasów tłuszczowych jednonienasyconych: oliwę z oliwek (extra virgin), olej rzepakowy o obniżonej zawartości kwasu [...]